De 5: Infographics

Tegenwoordig worden we overstelpt met mooie grafische weergaves van modellen, statistieken en processen: infographics. In deze rubriek maak ik wekelijks een lijst van vijf. Niet de beste, mooiste of meest inspirerende, gewoon vijf.

Dit keer dus infographics. Aangezien informatie steeds vluchtiger wordt en iedereen steeds minder tijd heeft om een  artikel uitgebreid te lezen, een uitkomst om de attention span van lezers te verlengen.

1. The Social Compass
Wat mij betreft de koning van de infographic: Brian Solis. Er zijn een groot aantal beelden van zijn hand en de meest recente was ik toch erg van onder de indruk. De Social Compass geeft organisaties richting om hun merk effectief te verbinden met doelgroepen via (online) sociale netwerken.

2. How big is the Internet?
In deze infographic op TheNextWeb.com is op een overzichtelijke manier de evolutie van het internet sinds 1998 weergegeven. Conclusie: er zijn nu 121 miljard pagina’s geïndexeerd door Google.

3. Facebook Connections
Een weergave van alle Facebook connecties wereldwijd. Elke lijn representeert de verbinding tussen twee mensen en de dichtstbijzijnde stad. Een schitterende plaat, ontwikkeld door een stagiair bij Facebook.

4. Profile of a Twitter user
Een infographic geïnspireerd door niemand minder dan Guy Kawasaki. Het is een weergave van zes verschillende soorten twitteraars. Ik herken mezelf toch het meeste in het Brand profiel.

5. The Conversation Prism
En nog maar een infographic van Brian Solis. Eén van zijn eerste naar mijn weten. De plaat is een weergave van wat hij zelf het social media panorama noemt. De eerste versie werd in 2008 geïntroduceerd en afgelopen oktober kwam de derde versie uit. Ongetwijfeld een bekend beeld voor velen, want hij komt terug in menig presentatie over het onderwerp social media.

Eervolle vermelding
Een eervolle vermelding in de categorie ‘grappig’ is de infographic waarin de ontwikkeling van de batmobiel van 1941 (!) tot nu toe is weergegeven.

Getagged , , ,

Plaats een reactie